Bejelentés


TársalKodó alapfok az első nyelvvizsgád


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.Üzenőfal


Név:

Üzenet:

Társalkodó alapfokú nyelvvizsga

Társalkodó alapfokú nyelvvizsgát is érdemes tenni. Akár tanfolyam zárásaként, akár azért, mert nincs többre szükséged, vagy esetleg ez lenne életed első vizsgája.

Az angol oldal fel van töltve, gyakorlófeladatot is találsz rajta.
Alapfokú gyakorlókönyv

A magyarországon akkreditált alapfokú vizsgák a KER szintezés szerint B1-nek számítanak.
A szint leírása a következő:

Hangzó szöveg értése
Megértem a lényeget az érthető, mindennapi beszéd során, amikor jól ismert, munkahelyen, iskolában, szabadidőmben gyakran felvetődő témákról esik szó. Megértem a lényeget sok olyan rádió- és tévéműsorban, ahol aránylag lassan és érthetően beszélnek az aktuális hírekről, személyes vagy szakmai témákról.
Olvasás
Megértem azokat a szövegeket, amelyek a gyakrabban előforduló hétköznapi vagy szaknyelvi elemekből épülnek fel. Megértem, mikor magánlevelekben eseményekről, érzésekről vagy kívánságokról írnak.
Társalgás
Elboldogulok a legtöbb olyan társalgási szituációban, amely a nyelvterületen való utazgatás során felmerülhet. Felkészülés nélkül képes vagyok bekapcsolódni társalgásokba, amelyek valamely ismert vagy számomra érdekes témáról szólnak, illetve kapcsolódnak a mindennapi élethez (pl. család, hobbi, munka, utazás, aktuális események)
Beszéd
Egyszerű módon képes vagyok összekapcsolni a mondataimat, hogy az élményeimről, bizonyos eseményekről, az álmaimról, a reményeimről és a terveimről beszámoljak. Röviden indokolni és magyarázni is tudom a véleményemet, a terveimet. El tudok mesélni egy történetet, egy könyv vagy film cselekményét, továbbá le tudom írni, rám hogyan hatott a mű.
Írás
Rövid, egyszerűen összekapcsolt elemekből álló szöveget tudok írni az ismert vagy számomra érdekesnek tartott témákról. Élményekről, benyomásokról szóló magánlevelet is meg tudok fogalmazni

Ha ezek az állítások igazak rád, érdemes megpróbálkoznod az alapfokú nyelvvizsgával. Minden nyelvvizsga korhatáros, 14. születésnapod után szívesen fogadnak.

Ezen a honlapon felkészülési útmutatót, mintafeladatsort és tanácsokat találsz. Ha kérdésed van, az oldal alján írhatsz nekünk. Segítünk a felkészülésben, válaszolunk a kérdéseidre, és az online nyelviskolánkba hallgatóként is beiratkozhatsz. Távolság nem akadály, mert skype-on távoktatást is vállalunk.

Sikeres felkészülést és vizsgát kívánunk!

Csernókné Jezerniczky Éva (angol)


Linkek:

Éva néni honlapja


Az online nyelviskolámTársalkodó nyelvvizsga

a vizsgarendszer honlapja


Üzenetküldés
Itt küldhetsz nekünk üzenetet

E-mail címed:
Szöveg:Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!